Eigenhuis Dakdekkers over ons

Nokvorsten

Het belang van nokvorsten

Nokvorsten zijn de bovenste dakpanen die er voor zorgen dat de twee aparte dakhelften bij een hellend dak worden samengevoegd. Door de verschillende weersomstandigheden kan het cement tussen dakpannen en nokvorsten aangetast worden. Hierdoor nemen nokpannen meer vocht op en dit kan in de winter gaan bevriezen, met als gevolg dat dakpannen los komen te liggen en gaan scheuren. Het is dus van belang om uw nok tijdig te renoveren.

Opnieuw vastleggen van nokvorsten

Bij de wat oudere woningen worden nokpannen vastgelegd met het gebruik van specie of cement. Dit kan naar verloop van tijd zijn uitgedroogd, poreus zijn geworden of zijn gescheurd. Hierdoor komen nokvorsten los te liggen en dit kan een lekkage veroorzaken. Wanneer dit het geval is, zullen wij het aangetaste specie of cement verwijderen en de nokvorsten schoon borstelen, zodat deze weer mos en alg vrij zijn. Daarna worden ze weer opnieuw bevestigd, zodat ze weer waterdicht en stormvast liggen.

Renovatie of vernieuwing

Het kan ook zo zijn dat de nokvorsten in een zeer slechte staat verkeren en gescheurd of kapot zijn. Wij zullen dan de nokvorsten moeten vervangen. Hiervoor verwijderen wij ook de bovenste rij dakpannen, welke wij ook zullen vernieuwen. Hierna wordt er een kunststof ondervorst gemonteerd. Deze houdt regen en weerinslag tegen. Als laatste word de nieuwe nokvorst gemonteerd en zult u geen last meer hebben van een lekkage.

Lekkage? Kies voor onze 24/7 service

Is er een lekkage bij u ontstaan? Bel gelijk Eigenhuis Dakdekkers voor een afspraak via spoednummer +316 52 83 26 69​⁠​. Met onze 24/7 service kunt u ons 7 dagen per week, 24 uur per dag bereiken.

 

✓ VCA gecertificeerde medewerkers ✓ Gratis dakinspectie ✓ Binnen 12 uur op locatie
✓ Tot 15 jaar garantie ✓ 24/7 service ✓ Top materialen

Nieuwe nokvorst nodig? Neem contact met ons op

Wanneer u een lekkage heeft of deze juist tegen wilt gaan, zijn wij uw partner voor het verzorgen van een nieuwe nokvorst. Neem hiervoor contact met ons op door te bellen naar +316 52 83 26 69​⁠​ of stuur een e-mail naar info@eigenhuis-dakdekkers.nl. Wij verzorgen nieuwe nokvorsten en zullen alles netjes achterlaten.

nokvorsten

nokvorsten

nokvorsten